Muziek video’s

Harmonie Amicitia Banholt op concours (2019)

Na een gedegen voorbereiding is de Koninklijk erkende Harmonie Amicitia van Banholt weer na jaren op 20 oktober 2019 op bondsconcours gegaan. Ze kwamen uit in de derde divisie. De jury beoordeelde de uitgevoerde werken met 87,08 punten, een EERSTE PRIJS met promotie naar de tweede divisie. De beelden van de te spelen werken en het interview is van Blaasmuziek TV een samenwerking van KNMO – LBM – L1.

Inspeelwerk de pasodoble Las Arenas, gecomponeerd door ManuelMorales.

Als eerste muziekwerk wordt gespeeld English Folk Song Suite van de Engelse componist Ralph Vaughan Willems. Voor dit werk behaalde men 88 punten.

Als tweede muziekwerk wordt gespeeld Wilten Festival Ouverture van de Engelse componist Philip Allen Sparcke. Voor dit werk behaalde men 86,17 punten.

Interview met dirigent Frans Bemelmans van Harmonie Amicitia Banholt

In gesprek met de criticasters over het optreden van Harmonie Amicitia Banholt

Uitslag van het bondsconcours van 20 oktober 2019

Mars- en showwedstrijden in Banholt (2019)

De Harmoniën en Fanfares van de voormalige gemeente Margraten organiseren jaarlijks op de eerste zondag van september een Mars- en showwedstrijd. Dit evenement bestaat uit twee onderdelen. Een optocht met defilé en een show. Deze twee onderdelen worden beoordeeld door een officieel jurylid en een publieksjury. In 2019 was Harmonie Amicitia uit Banholt verantwoordelijk voor de organisatie. Het evenement vond plaats bij het Loonwerkbedrijf van den Houdt aan de Molenweg in Banholt. Harmonie Amicitia met het Klaroenkorps kreeg voor hun optreden de eerste prijs waardoor de wisselbeker tot september 2020 in hun prijzenkast staat. De publieksprijs ging in 2019 naar Harmonie Laurentius uit Bemelen.

Carnavalsrevue in Vaals

Jaarlijks voor de carnaval organiseert de Koninklijke Harmonie St. Cecilia uit Vaals de Carnavalsrevue. Een goed verhaal met goede acteurs, zangers en dansgroepen maakt deze revue elk jaar weer tot een succes. De gehele uitvoering van de Revue vindt plaats door leden van de harmonie. In de video zijn alleen muziek en zang fragmenten te zien en te horen waardoor de cloe van het het verhaal c.q. de act niet helemaal tot uitdrukking komt.

Carnavalsrevue 2019

Carnavalsrevue 2016

Carnavalsrevue 2015

Taptoe in Sint Geertruid (2018)

 De Fanfare Sint Gertrudis uit Sint Geertruid heeft op 7 juli 2018 een Taptoe georganiseerd. Deze Taptoe vond plaats op de weide voor Hoeve Libeek een buurtschap van het dorp Sint Geertruid. Onderstaand de video’s van de zes deelnemende verenigingen.

Fanfare Sint Gertrudis uit Sint Geertruid

Harmonie en klaroenkorps Amicitia uit Banholt

Harmonie Diligentia uit Eckelrade

Harmonie Gronsveld

Pipeband Caledonian uit Venlo en Sambaband Segura uit Maastricht

Wereld Muziek Concours 2017

Op 30 juli 2017 heeft het Klaroenkorps van Harmonie Amicitia uit Banholt deelgenomen het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Zij traden op in de hoogste divisie de Worlddivision van het onderdeel Marswedstrijden. Het klaroenkorps behaalde voor zijn optreden een puntenaantal van 92,03, een EERSTE prijs met onderscheiding. Dit betekende een zesde plaats in een totaal deelnemersaantal van 50 muziekkorpsen.

Filmconcert Harmonie Amicitia Banholt (2010)

In navolging op een goed geslaagd filmconcert in 2007 heeft de Koninklijk erkende Harmonie Amicitia uit Banholt in 2010 een Filmconcert georganiseerd. Het concert vond plaats in haar eigen verenigingslokaal, waarvoor de zaal werd omgebouwd tot een heuse bioscoop. Tijdens het ten gehore brengen van de filmmuziek stukken door de Harmonie werd op een groot scherm de bij behorende filmbeelden getoond. Ook nu weer waren de twee uitvoeringsavonden volledig uitverkocht. Onderstaand treft u de video’s aan van het filmconcert.

Dagboek van een Herdershond: uitgevoerd door Harmonie Amicitia. De filmmuziek in het “Dagboek van een Herdershond” is gebaseerd op de Cramignon ofwel Rei-muziek afkomstig uit het dorp Eijsden. Deze muziek, die dateert uit de 16e eeuw, is nog een ware traditie in Eijsden. Na de jaarlijkse Bronk (sacramentsprocessie) wordt door jong en oud in lange rijen gedanst op de cramignonmuziek, een traditie die bestaat vanaf circa 1920.

De Fabriekuitgevoerd door Harmonie Amicitia. Een muziekcompulatie uit de televisieserie “De Fabriek” uit 1981 en 1982 van componist Ruud Bos.

Madurodamuitgevoerd door Harmonie Amicitia. Madurodam ‘Nederland op z’n kleins’ heeft componist Johan de Meij geïnspireerd om over dit thema een muziekwerk voor harmonieorkest te componeren. In het werk worden diverse specifiek Nederlandse plekken, waaronder het Binnenhof, Muiderslot, Westerkerk en de molentjes, muzikaal in beeld gebracht.

Soldaat van Oranje: uitgevoerd door Harmonie Amicitia. De film “Soldaat van Oranje” uit 1977 is gebaseerd op het autobiografische boek “Het hol van de ratelslang” van de Nederlandse verzetsstrijder Erik Hazelhoff Roelfzema dat in  1970 verscheen. De muziek is gecomponeerd door Gogier van Otterloo. Op 30 oktober 2010 ging de gelijknamige musical in première. Tot voor de coronacrisis is deze musical meer dan 2600 uitgevoerd en hebben ruim 3 miljoen bezoekers verwelkomt. Voor deze musical is een aparte TheaterHangaar gebouwd op Vliegkamp Valkenburg in Katwijk.

Dagboek van een Herdershond (2011)

Tijdens een concert van Harmonie Amicitia met het thema “Ik houd van Holland” is wederom een deel van het muziekwerk van het “Dagboek van een Herdershond” uitgevoerd. Tijdens de uitvoering is de film getoond waarin Pastoor René Graat figureert als kapelaan Odekerken. Helaas hebben we op 18 april 2020 afscheid moeten nemen van Pastoor René Graat die op 74 jarige leeftijd gestorven is aan de gevolgen van het coronavirus. De film is gemaakt door Laurent Beckers.

Filmconcert Harmonie Amicitia Banholt (2007)

In 2007 organiseerde de koninklijk erkende Harmonie Amicitia uit Banholt voor de eerste keer een filmconcert. Het eerste deel van het concert wordt verzorgd door het Jeugdorkest van Harmonie Amicitia. Het grote orkest van Harmonie Amicitia trad op in het tweede deel. De Harmoniezaal werd omgebouwd tot een echte bioscoop met een groot bioscoopscherm. De twee uitvoeringsavonden waren volledig uitverkocht.

Little Europa: uitgevoerd door het jeugdorkest van Harmonie Amicitia. Diverse landen in Europa passeren in dit muziekwerk van componist Johan Nijs de revue. De componist geeft in dit werk diverse kenmerken en karakteristieke klanken van een aantal landen weer.

The Rose: uitgevoerd door het jeugdorkest van Harmonie Amicitia. Zowel het lied en de film The Rose is geschreven door Amanda McBroom. Het nummer werd een grote hit voor Bette Midler.  

Dinosaur: uitgevoerd door het jeugdorkest van Harmonie Amicitia. Dinosaur is een computeranimatiefilm uit 2000 geproduceerd door Walt Disney. De muziek is van filmcomponist James Newton Howard

You Raise Me Up: gezongen door Kelly Kicken onder musicale begeleiding van het jeugdorkest van Harmonie Amicitia. You Raise Me Up is een lied waarin wordt bezongen hoe je ook in moeilijke momenten mag vertrouwen op de nabijheid van God. Het muziekstuk is geschreven en gecomponeerd door het Noors-Ierse duo Secret Garden. Rolf Løvland was de componist en Brendan Graham de tekstschrijver. Het is het enige muziekwerk dat niet ondersteund wordt met filmbeelden.

The Movie: uitgevoerd door het jeugdorkest van Harmonie Amicitia

La Vita è Bella: uitgevoerd door het jeugdorkest van Harmonie Amicitia is het verhaal van een vader Guido en zijn gezin in een naziconcentratiekamp in Tweede Wereldoorlog. Om zijn zoontje te beschermen tegen de verschrikkingen in het concentratiekamp vertelt zijn vader hem dat ze in het kamp zijn om mee te doen aan een spel en de winnaar een tank zal winnen. De muziek is van componist Nicola Piovani.

Incrediblesuitgevoerd door Harmonie Amicitia. The Incredibles is een Amerikaanse computeranimatiefilm over superhelden uit 2004, geproduceerd door een samenwerking van Pixar en Disney. De filmmuziek werd gecomponeerd door Michael Giacchino.

The Missionuitgevoerd door Harmonie Amicitia. The Mission is een Britse film uit 1986 en is gebaseerd op de historische gebeurtenissen in zuid Amerika van omstreeks 1755 tijdens de zogenaamde Guarani-oorlog. Het indianenvolk (de Guarani) verzette zich tegn de Spaanse en Portugese overheersing. De muziek in de film werd gecomponeerd door Ennio Morricone.

Disney Fantasy: uitgevoerd door Harmonie Amicitia. Disney heeft met zijn vrolijke figuren, tijdloze films en prachtige soundtracks een sprookjesachtige fantasiewereld gecreëerd. Er bestaan diverse uitvoeringen van Disney Fantasy. Deze versie is gearrangeerd door de Japanse componist en arrangeur Naohiro Iwai.

Pirates of the Caribbeanuitgevoerd door Harmonie Amicitia. De originele film in vier delen met Johnny Depp als Jack Sparrow is een groot succes geweest. De muziek voor deze film is gecomponeerd door de filmcomponisten Klaus Bladelt en Hans Zimmer. Het muziekwerk Pirates of the Caribbean voor harmonieorkest is gearrangeerd door Ivo Kouwenhoven.

Charles Chaplin: uitgevoerd door Harmonie Amicitia. De legendarische komiek Charles Spencer Chaplin (1889-1977) is de schepper van een reeks onvergetelijke films waarin de muziek een belangrijke rol speelt. Chaplin, die viool en cello speelde, schreef zelf diverse thema’s, maar werd door diverse arrangeurs begeleidt zoals Alfred Newman, David Raskin en Arthur Johnson. Charley bracht ontegensprekelijk originele muzikale ideeën, maar bleef in de eerste plaats een melodieschrijver met eenvoudige maar pakkende thema’s. Met enorm veel talent orkestreerde Marcel Peeters de verschillende thema’s voor harmonieorkest. 

Band of Brothersuitgevoerd door Harmonie Amicitia. De filmserie Band of Brothers is gebaseerd op het gelijknamig boek geschreven door historicus Stephen Ambrose. Het boek is een feitelijke weergave van de prestaties van Easy Company van het 506e Parachute Infantry Regiment. een onderdeel van de 101e Luchtlandingsdivisie van het Amerikaanse leger tijdens hun opleiding tot de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog. Ambrose interviewde nagenoeg alle overlevenden van betreffende Company. Steven Spielberg heeft het boek verfilmd. De filmmuziek is gecomponeerd door Michael Kamen. Het muziekwerk voor harmonieorkest is gearrangeerd door Jerry Brubaker.

The Sound of Musicuitgevoerd door Harmonie Amicitia. De film en musical ‘The Sound of Music’ is gebaseerd op het boek van Maria von Trapp ‘The Story of the Trapp Family Singers’. Het verhaal beschrijft de geschiedenis van het Oostenrijkse gezin Von Trapp tijdens hun vlucht vanuit Salzburg naar de Verenigde Staten in 1938 nadat de Nazi de macht in Oostenrijk hadden overgenomen. De musical is gecomponeerd door Richard Rodgers. het muziekwerk voor harmonieorkest is gearrangeerd door Naohiro Iwai.

The West Side Storyuitgevoerd door Harmonie Amicitia. Het verhaal ‘The West Side Story’ is enigszins gebaseerd op de tekst uit het toneelstuk ‘The Tragedy of Romeo and Juliet‘ uit 1595 van William Shakespeare. Het verhaal van ‘The West Side Story speelt zich af in de zomer van 1957 in Manhattan waarin twee straatbendes strijden om de macht in de straten. De filmmuziek is gecomponeerd door Leonard Bernstein en het muziekwerk voor harmonieorkest is gearrangeerd door Johan Frederik Pala.

Two Worldsuitgevoerd door Harmonie Amicitia. Two Wolds is het openingsnummer van de Disney-animatiefilm  ‘Tarzan‘ uit 1999. Tarzan en zijn biologische ouders belanden in de Afrikaanse oerwouden. De ouders worden gedood door het luipaard Sabor en Tarzan wordt opgenomen door een familie gorilla’s. De componist van het openingsnummer is Phil Collins. Het muziekwerk voor harmonieorkest is gearrangeerd door Takashi Hoshide.